Ook Bram is opgegroeid met een grote liefde voor ambachtelijke voeding. Opa Piet, de vader van Brams mama, staat in Neeroeteren en omstreken nog steeds bekend als “bekker Piet”. In zijn bakkerij verkocht hij versgebakken broden en pistolets, maar het waren vooral zijn overheerlijke koffiekoeken, zijn befaamde rijsttaart en zijn echte Limburgse vlaaien die niet te versmaden waren.
In Brams familie is koken een liefdestaal. En is de keuken het hart van de familie, de plek bij uitstek waar tantes en nonkels samentroepen tijdens de vele feestmaaltijden. Twee ingrediënten zijn iedere keer in overvloed aanwezig: smaak en gezelligheid.
Nadat Bram na lang twijfelen toch niet kiest voor de koksschool in het middelbaar, behaalt hij na zijn studies Marketing zijn diploma als kok in avondonderwijs. Vanaf dat moment gooit hij ook zijn carrière over een culinaire boeg. Hij gaat aan de slag als verkoper en kaasrijper bij de Leuvense klassezaak Elsen Kaasambacht. Daar kan hij zijn productkennis verder verfijnen en het vak van kaasrijpen leren. Na zijn uren doet hij daarnaast ervaring op als traiteur bij o.a Roja Catering en Roger Souvereyns. En ook bij hem kriebelt het om een eigen zaak te starten…
Thomas draagt de passie voor lekker eten in zijn Duits-Spaanse genen. Opa Carlos, Thomas’ grootvader, richt in de jaren ’50 de eerste Europese delicatessenzaak op in Mexico-stad. Hij importeerde daarvoor allerhande delicatessen zoals Parmezaan uit Italië, gerookte zalm uit Noorwegen, chocolade uit België en Rioja uit Spanje... Thomas’ andere grootvader, abuelo Macario, trekt dan weer vanuit Spanje naar Mexico. Hij bouwt er een familiebedrijf uit rond grasgevoederde runderen met vrije uitloop. In deze familie krijgen kinderen de passie voor het culinaire met de paplepel binnen. Thomas heeft zelf altijd al een grote passie gehad voor delicatessen, maar nog meer voor fijne charcuterie om te aperitieven om daarna een goed stuk vlees op de barbecue te bereiden.
In 2017 behaalt Thomas zijn Master in de Accountancy & Finance aan de KU Leuven en gaat aan de slag als consultant. Hoewel hij een beloftevolle carrière opbouwt, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. En zo wordt het idee voor Zafrano 2021 geboren…
Midden 2022 ontmoeten Thomas en Bram elkaar via een gemeenschappelijke vriend. Hun gedeelde passie voor lekker, kwaliteitsvol eten en hun complementaire professionele ervaring overtuigt hen om samen in een nieuw avontuur te stappen. In december 2022 starten ze met Zafrano, een delicatessenzaak en traiteur. Het uithangbord is de winkel in Oud-Heverlee, een winkel waar opa Carlos, abuelo Macario én opa Piet zonder twijfel apetrots op zouden zijn!